S/Y Greta Garbo i Medelhavet

En blöt påsk

Köpenhamn till Istanbul. Planet lyfter kl 2.30 på natten. Sedan vänta 3 timmar på flyg till Athen. Sedan buss i 6 timmar till Preveza. Då är man ganska mör när man kommer fram. Nåja. Varvet hade satt fram en stege så det vara bara att klättra upp och gå och lägga sig.
Jag hade rest ner för att göra ett par större jobb. Ta ner masten för att byta ett fall som gått av och fastnat inne i masten. Byta bägge spridarna som hade spruckit i framkant. Jag har redan förra säsongen tagit ner 2 begagnade spridare. Jag fick hjälp av en rigg firma att inspektera vanten. Det var inga synliga brister, men det är nu uppsatt på budgeten att byta allt inom 2 år.

Ett annat jobb var att byta kompressorn till kylen. Den har varit på sista versen i minst 2 säsonger. Jag passade på att flytta kylkompressorn till skåpet under vasken så att det blev mer plats för grytor under spisen. Modellen jag installerade tar mer ström än den gamla så jag funderar på att byta solcellen till en större och kanske installera ytterligare ett batteri.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.